Techniektalent ontdekken tijdens de technologieweek

(04 oktober 2021)

Van maandag 4 oktober tot en met vrijdag 8 oktober vindt voor de derde keer de Techport Technologieweek plaats.

Een week waarin ruim 4.000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken. De technologieweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. 

Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is, merken we dat. Daarom organiseert Techport samen met de partner-bedrijven en scholen de Techport Technologieweek. Dé week waarin leerlingen, ouders en docenten geënthousiasmeerd worden voor technologie. Zij ervaren en ontdekken waar technologie is, en vooral welke kansen er liggen voor een mooie toekomst in de technologie. 

Promotie Evenement Techniek (PET) 

De 2.000 leerlingen van het basisonderwijs gaan zien en ervaren hoe veelzijdig techniek is tijdens de PET IJmond op donderdag en vrijdag (7 en 8 oktober). In Sporthal De Walvis in Beverwijk kunnen de leerlingen van groep 8 bij 30 verschillende workshops zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Ruim 600 leerlingen van groep 7 doen mee aan de online PET IJmond Quiz. 

Kijk hier voor het volledige programma. 

Techniekweek
 
Naast de vele bedrijven, scholen en organisaties die meewerken, wordt de Techport Technologieweek financieel gesteund door Tata Steel, Crown van Gelder, Provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, gemeente Heemskerk, gemeente Beverwijk, Sterk Techniek Onderwijs, Kim Plus Delta, GWOC, Megacon, Moens Moulding, Harsveld, Post en Dekker, AYOP, Z-bridge, Bosma en Bronkhorst, Post Staalbedrijf, Blok Supply Systems, Building Careers en Boon Learning.