Ervaar de stilte op Circuit Zandvoort tijdens EV Experience

(23 september 2021)

55% minder CO2-uitstoot dat is de Europese ambitie voor 2030. Dat betekent vaker met de fiets of het openbaar vervoer. Of overstappen op elektrisch rijden.

De provincie Noord-Holland stimuleert elektrisch rijden omdat het stiller en schoner is. Gedeputeerde bereikbaarheid en mobiliteit Jeroen Olthof opende daarom vrijdag 24 september de EV (Electric Verhicle) Experience op Circuit Zandvoort. Bezoekers kunnen tijdens dit 3-daagse evenement zien en vooral zelf ervaren wat al mogelijk is op het gebied van elektrisch rijden. 

De provincie stimuleert elektrisch rijden omdat het stiller is, de uitstoot reduceert en minder fossiele brandstoffen verbruikt. Daarnaast treft de provincie voorzieningen voor laadpalen- en stations, maakt fietsen aantrekkelijker door te investeren in nieuwe fietspaden, fietsenstallingen en doorfietsroutes voor snelle elektrische fietsen. Ook heeft de provincie (samen met Transdev) de eerste uitstootvrije busconcessie ontwikkeld in de Gooi- en Vechtstreek. En worden alle bussen op fossiele brandstoffen in de loop van 2022 vervangen door elektrisch aangedreven bussen.
 
Gedeputeerde Jeroen Olthof: “Als provincie zetten we ons in voor slimme, schone en veilige mobiliteit. Elektrisch rijden past daar heel goed bij. Dat zorgt voor minder uitstoot en is dus beter voor het klimaat én voor onze gezondheid.”

Winactie 

Via social media heeft de provincie 34 gratis toegangskaarten weggegeven voor de EV Experience. Inwoners kunnen hierdoor zelf elektrische fietsen, scooters, steps en dergelijke uitproberen op het Circuit. Samen maken we mobiliteit slim, schoon en veilig! 

Meer informatie

Kijk op EV Experience voor het programma en tickets. Meer informatie over wat de provincie doet aan Smart Mobility? Kijk op www.noord-holland.nl/smartmobility of volg de pagina op LinkedIn. Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en inwoners contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-200 600 (gratis) of mail: servicepunt@noord-holland.nl