Koninklijke erkenning voor schoenenbedrijf, installatiebedrijf en voetbalclub

(13 september 2021)

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk reikte vorige week vrijdag aan zowel Pfann Schoenen als Vroling BV het Predicaat Hofleverancier uit. De dag er op reikte Van Dijk de Koninklijke erepenning uit aan de voetbalclub BFC Bussum.

Het Predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio én minimaal 100 jaar bestaan. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat wordt verleend aan een selecte groep verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor hun bijzondere verdiensten.

Pfann Schoenen: Een maatschappelijk betrokken familiebedrijf

Het familiebedrijf Pfann Schoenen vierde 11 maart 2021 haar 100-jarig bestaan. Het bedrijf is van oorsprong een schoenmakerij, en werd opgericht in 1921 door Jan Hendrik Pfann. Vanaf 1957 werd Pfann Schoenen een schoenenwinkel. Inmiddels staat alweer de 4e generatie Pfann’s aan het roer, en geven zij leiding aan 2 schoenenwinkels in Zaandam. Van Dijk prees in zijn toespraak naast de goede service en reputatie ook de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf. Deze betrokkenheid blijkt onder meer uit hun sponsoring aan lokale verenigingen en de Doopsgezinde gemeente. 
Pfann Schoenen
Arthur van Dijk en Reinier en Sander Pfann

Vroling BV: Anderhalve eeuw vakmanschap

Net als Pfann Schoenen ontving Vroling BV het predicaat Hofleverancier. In december van het afgelopen jaar bestond het bedrijf maar liefst 150 jaar. Rebertus Vroling richtte in 1870 het bedrijf, toen nog een smederij, op in Hem. Imiddels is Vroling BV een installateur van elektro-, gas- en watertechnische installaties voor woningbouw en andere panden. Evenals Pfann Schoenen is Vroling BV een familiebedrijf. De BV wordt gerund door de 4e generatie Vroling en sinds kort wordt de 5e generatie betrokken bij de bedrijfsvoering. Van Dijk merkte in zijn toespraak op dat familiebedrijven het vaak goed doen: “De inzet, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn net even wat groter.”

Peter Vroling met Arthur van Dijk
Peter Vroling en Arthur van Dijk 

BFC Bussum: Koninklijke Erepenning kers op de taart

Voetbalclub BFC Bussum werd in 1920 opgericht. Vandaag de dag telt de club maar liefst 1800 leden. Een sportief hoogtepunt in de geschiedenis van BFC vond plaats in 1939. Toen behaalde de club de halve finale van de KNVB-beker. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen PSV. Sinds 2013 is BFC partnerclub van AFC Ajax en in 2018 kreeg die samenwerking extra glans toen de club de Sterrenstatus kreeg. Dat is de hoogst haalbare status voor de jeugdopleiding van een met Ajax samenwerkende club. Directeur Arne Geensen is erg blij met de Koninklijke Erepenning: “Vorig jaar bestonden wij een eeuw lang. Door corona konden we het helaas niet vieren. Dat gaan we dit jaar natuurlijk inhalen. Deze erepenning is een kers op de taart van ons jubileum!”

Arne Geensen en Arthur van Dijk
Arne Geensen en Arthur van Dijk 


 

Uitgelicht