Nieuwe informatiepanelen Noord-Hollandpad

(16 september 2021)

De informatiepanelen bij alle 16 startpunten van de etappen van het Noord-Hollandpad worden vervangen. Gedeputeerde Ilse Zaal onthulde het nieuwe informatiepaneel bij het Oude Stoomgemaal in Halfweg.

Op de startpunten van alle 16 etappes worden in september de oude panelen vervangen door nieuwe. De oude panelen waren na jaren blootstelling aan weer en wind toe aan vervanging. De nieuwe panelen zijn voorzien van een kaart, een routebeschrijving en wandelknooppunten, horecagelegenheden en andere relevante informatie voor wandelaars in beide richtingen. De blauwe en gele pijlen die de route aangeven worden elk voorjaar over de gehele route van De Cocksdorp tot Huizen gecontroleerd en vernieuwd waar nodig. Als wandelaars een onregelmatigheid zoals een afgebroken opstapje aantreffen of ontbrekende routeaanduidingen, kunnen ze dit melden bij meldpuntroutes.nl

Onthulling nieuwe panelenGedeputeerde Ilse Zaal bestudeert het nieuwe paneel 

Het Noord-Hollandpad bestaat dit jaar 15 jaar. Steeds meer wandelliefhebbers ontdekken deze route door het hart van de provincie met 16 mooie etappes variërend van 10 tot 25 kilometer. 
Ilse Zaal: “Ik hoop dat nog veel wandelaars het Noord-Hollandpad zullen ontdekken. Dit pad laat alle kanten van Noord-Holland zien: het strand bij Den Helder, de bloembollen rond Julianadorp, de weilanden en de molens in Laag Holland en de hei in Het Gooi." 

Het routeboekje is in 2019 opnieuw uitgegeven en op de website zijn gpx-bestanden te downloaden zodat je de route met je smartphone kunt lopen. Het pad wordt beheerd en onderhouden door het Routebureau van Recreatie Noord-Holland. De 35 ambassadeurs - eigenaars van campings, hotels, restaurants, B&B's en cafés langs de route - dragen het pad en de wandelaars een warm hart toe.