Video: palenmatras als fundering rotonde Westfriesedijk (N239)

(07 april 2022)

De kruising van de Westfriesedijk (N239) met Langereis wordt vervangen door een rotonde.

Als voorbereiding op de nieuwe rotonde bouwde aannemer KWS een zogenoemd palenmatras bij de kruising. Het palenmatras is de fundering voor een deel van de rotonde. 

Bekijk de video

In totaal gingen 456 palen de grond in. De uitdaging van deze werkzaamheden is de vorm van het palenmatras. Deze vorm komt niet vaak voor. In de video vertelt KWS over de werkzaamheden.

Palenmatras YT-knop
Klik op de foto om de video te bekijken.

Bouw rotonde eind mei

Vanaf begin april 2022 gaat KWS verder met andere voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde. Volgens de huidige planning bouwt KWS in het weekend van vrijdagavond 20 mei tot maandagochtend 23 mei 2022 het kruispunt om tot een rotonde. Meer informatie hierover volgt. 

Meer informatie

Download de gratis KWS-app op uw mobiele telefoon en/of tablet om op de hoogte te blijven van dit project. In de app selecteert u het project ‘N239 Westfriesedijk’.

Download de app in de Apple store
Download de app in de Google Playstore

En lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN239.nl. 

Contact

Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden kunnen terecht bij Martin van den Berg, omgevingsmanager KWS, via 085-822 04 05 of per e-mail via N239@kws.nl. Andere vragen kunnen weggebruikers en omwonenden stellen aan het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail via infoN239@noord-holland.nl