€ 58,5 miljoen subsidie goed voor werkgelegenheid en vergroenen IJmond

(06 december 2022)

De Europese Commissie (EC) heeft de IJmondregio € 58,5 miljoen subsidie uit het Just Transition Fund (JTF) toegekend. De grootste opgaven zijn het versnellen van de energietransitie, het vernieuwen van de economie en het veerkrachtig maken van de arbeidsmarkt.

De IJmond-gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen hebben begin dit jaar met provincie Noord-Holland, omgevingsdienst IJmond (ODIJmond) en uitvoeringsinstantie Kansen voor West een regionaal industrieel transitieplan opgesteld. 

Ilse Zaal, gedeputeerde economie: “Met deze Europese subsidie kunnen we grote stappen zetten om duurzame plannen in de IJmond te realiseren. Er zijn al 30 transitieplannen bedacht. Dat laat zien dat het regionale bedrijfsleven in de startblokken staat om gezamenlijk projecten op te pakken. Dit is heel gunstig voor het vergroenen van de regio én een grote stimulans om te investeren in werkgelegenheid: scholing, werving van personeel en het enthousiasmeren van jongeren voor een baan die bijdraagt aan de energietransitie.”
 
Lees het interview met JTF-projectleider Vera van Vuuren en wethouder Jeroen Verwoort: Europese JTF-subsidie van € 58,5 miljoen laat IJmond grote duurzame industriële stappen maken.

58,5 miljoen euro subsidie goed voor werkgelegenheid en vergroenen IJmond