Wat houdt u bezig? Ga in gesprek met de commissaris van de Koning

(19 december 2022)

De commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, hoort graag wat er leeft onder Noord-Hollanders. Hij nodigt daarom 55 Noord-Hollandse inwoners uit om woensdag 18 januari met hem in gesprek te gaan.

Tijdens zijn werk ontmoet de commissaris veel mensen. Bijvoorbeeld bij evenementen, herdenkingen, bezoeken aan gemeenten of projecten. Maar ook wanneer scholieren het provinciehuis bezoeken of inwoners inspreken bij vergaderingen van Provinciale Staten. Ook online laten veel Noord-Hollanders  van zich horen. Om uitgebreider in contact te komen met inwoners en stil te staan bij wat er onder hen leeft,  zijn 55 Noord-Hollanders van harte welkom op 18 januari op het provinciehuis. Zij gaan dan in gesprek over uiteenlopende onderwerpen met de commissaris van de Koning. 

Aanmelden

YouTube still
Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk roept in deze video (YouTube) Noord-Hollanders op om zich aan te melden.

Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk: “Ik nodig iedereen van harte uit om samen op het provinciehuis in gesprek te gaan. Elkaar horen en zien is nu extra belangrijk, want er verandert veel in de provincie: Er is een woningtekort, teveel stikstofuitstoot, de energietransitie is in volle gang en we zijn hard bezig met natuurontwikkeling. Nu corona op zijn retour lijkt, vind ik het belangrijk om ook weer live met Noord-Hollanders te spreken. Om te horen wat hun ervaring, mening en emotie is bij verschillende onderwerpen. En om met mensen te spreken die ik misschien niet zo snel tijdens mijn werk tegenkom. Het zal onmogelijk zijn om iedereen uitgebreid te spreken, maar ik wil wel aan iedereen ruimte bieden en aan alle geluiden en gevoelens.”

Uw onderwerp

Maandelijks debatteren en besluiten 55 politici in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem over zeer veel verschillende onderwerpen  Op 18 januari krijgen 55 Noord-Hollanders de kans om op de plek van Provinciale Staten te zitten en hun eigen onderwerp aan te kaarten of vraag te stellen.  Deelnemers kunnen zelf aangeven over welke onderwerp ze het willen hebben. Dit kan over van alles gaan: Van woningbouw tot inclusiviteit, van regionaal busvervoer tot aan de staat van de democratie of van natuurontwikkeling tot het verduurzamen van een sportvereniging of onderneming. 

Aanmelden en programma

Noord-Hollandse inwoners kunnen zich via dit formulier aanmelden voor de bijeenkomst. De eerste 55 mensen die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd. Het gesprek op 18 januari start om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Na afloop kunnen de deelnemers genieten van een veganistisch stamppotbuffet en meedoen aan een rondleiding door het monumentale pand Paviljoen Welgelegen; het Noord-Hollandse provinciehuis. Mocht het aantal aanmeldingen voor de bijeenkomst veel hoger zijn dan organiseert de provincie een tweede bijeenkomst in 2023.