Duik samen met boer Ayoub in de innovatieve wereld van het boerenleven in Noord-Holland

(23 februari 2022)

Vanaf zaterdag 26 februari staat de serie Expeditie Noord-Holland gedurende 4 afleveringen in het teken van de agrarische sector en voedselvoorziening.

Expeditie Noord-Holland is een programma van NH nieuws en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Ayoub Louirhani is een jonge boer uit Amsterdam-Oost met een enorme passie voor zijn vak. Al heel jong wist hij wat hij wilde gaan doen. Hij droomt ervan om in de  toekomst zijn eigen boerderij te kunnen kopen en wil dit op eigen kracht doen. De serie Expeditie Noord-Holland is voor Ayoub dé kans om meer van het agrarische vak te leren. Samen met Ayoub duiken we in de diverse wereld van het boerenleven in onze provincie. Realiseren we ons nog wel waar ons eten vandaan komt? Gaan we anders eten en produceren in de toekomst? Ayoub is nieuwsgierig en zoekt naar antwoorden!

NH Media en boer Ayoub duiken in de innovatieve wereld van het boerenleven in Noord-Holland YouTube still
Bekijk de teaser.

Voedsel van de toekomst

Onze boeren zijn als het gaat om landbouw niet alleen de voedselschuur van Noord-Holland, als het gaat om innovatie en moderne technieken zijn de ogen van wereld op ons gericht. Maar toch is er nog te weinig aandacht (en waardering) voor de lokale producten uit onze provincie. Ayoub maakt kennis met de boeren die onze schappen vullen en ziet hoe ze duurzaam te werk gaan. En is het zo dat voedsel verbindt? Ayoub bezoekt jonge boeren en is benieuwd naar hun dromen. Hoe kijken zij naar de boer en het voedsel van de toekomst? Naast voedsel onderzoekt hij ook hoe tuinplanten worden gekweekt en welke baanbrekende technieken hiervoor worden gebruikt.

Ayoub zegt hierover: “Elk moment is een leermoment. Hoe meer ik leer over het agrarische vak hoe beter. Ik zeg tegen jonge mensen: geloof in jezelf. Je bent wie je bent, je kunt niet mij zijn en ik kan jou ook niet zijn. Dat maakt je uniek. Iedereen heeft net als tulpen z’n eigen barcode.”

Uitzendingen

De serie Expeditie Noord-Holland is vanaf zaterdag 26 februari om 17.10 uur en 17.40 uur te zien op het televisiekanaal van NH Media en wordt daarna elk uur herhaald. Elke zaterdag is een nieuwe aflevering (op zaterdag 5, 12 en 19 maart). Het televisiekanaal van NH is te vinden op Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509. De serie is na uitzending ook online te bekijken op de website van NH Nieuws.