Vacatures Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling

(10 januari 2022)

De provincie Noord-Holland zoekt voor de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling 5 deskundigen op het gebied van landschap, stedenbouw en/of cultuurhistorie.

Vacatures Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling

De Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) adviseert het bestuur van gemeenten en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland over de ruimtelijke kwaliteit van nieuwe plannen die grote impact hebben op het landschap.

De commissie bestaat uit 8 leden met de expertise landschapsarchitectuur, stedenbouwkunde en cultuurhistorie, waarbij ook kennis op het gebied van planeconomie, biodiversiteit, circulariteit en duurzaamheid is vertegenwoordigd. Zij adviseren vanuit een onafhankelijke rol over ruimtelijke kwaliteit. De leden van deze commissie worden voor een periode van 2 jaar aangesteld. Deze periode kan maximaal 2 keer met 2 jaar worden verlengd.

5 nieuwe leden gezocht

In de periode tussen 1 maart en 1 oktober 2022 zit de maximale periode voor 5 leden erop. De ARO is daarom op zoek naar deskundigen op het gebied van landschap, stedenbouw en/of cultuurhistorie. Geïnteresseerden kunnen tot en met 7 februari 2022 solliciteren voor deelname aan de ARO. 

Meer informatie

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de ARO en de vereisten, de vergoeding en de procedure voor de vacatures.