Hinder weg- en scheepvaartverkeer 8, 9 en 10 juli door defect Leimuiderbrug

(14 juli 2022)

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer is in het weekend van 8, 9 en 10 juli 2022 meerdere keren in storing geweest. Door verschillende oorzaken gingen de slagbomen niet meer omhoog, de brug niet meer dicht en kon de Leimuiderbrug tijdelijk niet bediend worden.

De provincie Noord-Holland biedt weggebruikers excuses aan voor het oponthoud bij de Leimuiderbrug. Door de storing ontstonden lange files. Verkeer werd daarom ter plaatse omgeleid. Het vaarverkeer hoger dan 2,56 meter kon eveneens niet via de Leimuiderbrug varen. De storing aan de brug was te wijten aan een defect in de hydraulische installatie. De vervangingsonderdelen voor de reparatie waren al eerder besteld en zijn binnenkort beschikbaar, zodat de brug gerepareerd kan worden. Daarnaast onderzoekt de provincie Noord-Holland of er tijdelijke maatregelen mogelijk zijn om storingen van de brug te voorkomen.

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.
 

Uitgelicht