Werkzaamheden geluidsschermen Westdijk (N244) in Stompetoren

(22 juli 2022)

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan de geluidsschermen langs de Westdijk (N244) in Stompetoren.

Geluidsscherm N244

De geluidsschermen zijn van glas, de onderkant van het glazen scherm wordt vervangen door beton. Dat gaat minder snel stuk en is daardoor duurzamer zonder dat het effect van het geluidsscherm afneemt. Om de hinder voor het verkeer tijdens zulke werkzaamheden te beperken wordt geëxperimenteerd met een andere manier van werken. Dat gebeurt van 29 juli tot en met 12 augustus 2022.

Experiment

Werkzaamheden aan geluidsschermen worden meestal vanaf de voorkant van het scherm uitgevoerd. Geluidsschermen staan vaak langs drukke provinciale wegen, waardoor verkeersmaatregelen nodig zijn om veilig langs de weg te kunnen werken. Dat zorgt ervoor dat het verkeer minder goed door kan rijden. Om de hinder voor het verkeer te beperken wordt gekeken of het ook mogelijk is om het werk vanaf de achterkant van het geluidsscherm, via de minder drukke Ventweg, uit te voeren. Dat gebeurt overdag van vrijdag 29 juli tot en met vrijdag 12 augustus. 

Ter hoogte van de werkzaamheden wordt op de Ventweg een halve rijbaan afgesloten. Er zijn verkeersregelaars aanwezig, zodat het verkeer er langs kan rijden. Door gebruik te maken van een smal elektrisch hijswerktuig op rupsbanden in combinatie met rijplaten aan de bermkant blijft er voldoende ruimte over zodat ook grote vrachtwagens kunnen passeren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Kijk op de regiopagina Alkmaar en omstreken of de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).