Kans voor bedrijven: talenten zoeken werkervaringsplek

(02 juni 2022)

De provincie Noord-Holland nodigt bedrijven uit voor een speeddatebijeenkomst op vrijdag 10 juni 2022.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bedrijven gedreven en enthousiaste talenten ontmoeten die een plek zoeken om werkervaring op te doen in het vakgebied veilige, slimme en duurzame mobiliteit. Heeft uw organisatie mogelijkheden voor een werkervaringsplek in de periode juli tot en met oktober? Of wellicht een passende vacature? Kom dan naar de bijeenkomst. 

Kans voor bedrijven

13 talentvolle en veelal hoogopgeleide werkzoekenden volgen sinds 1 april 2022 een (gratis) opleidings- en ervaringstraject in het smart mobility werkveld: 1 van meest kansrijke sectoren van dit moment. Het traject wordt aangeboden door de provincie Noord-Holland in samenwerking met de provincie Overijssel en het UWV. Deelnemers worden in 6 maanden opgeleid om als adviseur met veilige, slimme en duurzame mobiliteit aan de slag te gaan. Ze doen onder meer 3 tot 4 maanden ervaring op in het werkveld. De deelnemers zijn geselecteerd op opleidingsniveau, affiniteit met mobiliteit en werkervaring, maar ook op talenten en persoonlijkheid. Zeker nu de arbeidsmarkt flink onder spanning staat is het aanbod van mensen met kennis van slimme en duurzame mobiliteit beperkt. Een mooie kans voor bedrijven om hun team te versterken door de deelnemers een plek aan te bieden om werkervaring op te doen.

Deelnemers smart mobility werktraject spelen hints tijdens startbijeenkomst
Foto: Deelnemers van het opleidings- en ervaringstraject Smart Mobility raden verkeerskundige termen tijdens de kick-off in april.

Aanmelden 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk 7 juni door een e-mail te sturen naar: merbish@noord-holland.nl. Graag onder vermelding van het aantal personen en of de aanwezigen gebruik willen maken van de lunch. Na aanmelding volgt meer informatie en worden de profielen van de deelnemers toegestuurd.

Programma

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 juni van 12.30 uur tot 17.00 uur op het provinciekantoor, Houtplein 33, 2012 DE in Haarlem. Het programma is als volgt: 

  • 12.30 uur Inloop met lunch
  • 13.15 uur Aftrap 
  • 13.30 uur Pitches van kandidaten
  • 14.30 uur Pauze 
  • 14.45 uur Speeddates 
  • 16.00 uur Netwerkborrel

Provincie bevordert werkgelegenheid 

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de wereld van de mobiliteit vlug verandert. Daarnaast staan wegbeheerders en overheden voor grote maatschappelijke opgaven. Daarom is er nu en in de komende jaren veel behoefte aan gemotiveerde nieuwe medewerkers in dit uitdagende vakgebied. De provincie Noord-Holland zet zich in voor het opleidings- en ervaringstraject om de werkgelegenheid te bevorderen. Daardoor ontstaan nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en wordt voorzien in de vraag naar extra medewerkers. 

Meer informatie

Met vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met projectleider Lenne Merbis, bereikbaar op 06-31688089 of stuur een e-mail naar merbish@noord-holland.nl.