Meld u nu aan voor de Keti Koti dialoogtafel in Haarlem

(20 juni 2022)

Meld u nu aan voor de Keti Koti dialoogtafel op vrijdag 1 juli in Haarlem. Tijdens Keti Koti wordt jaarlijks de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht. In Haarlem gebeurt dat onder meer met de dialoogtafel.

Tussen 18.00 en 21.00 uur gaan witte en zwarte Nederlanders, en alle kleuren daar tussenin, in dialoog in de binnentuin van het provinciehuis. Zij delen met elkaar persoonlijke ervaringen en herinneringen binnen het thema ‘Kleur bekennen, hoe doet u dat?’.

Tijdens de dialoog eten de deelnemers een maaltijd die herinnert aan het slavernijverleden. Ook worden passende rituelen uitgevoerd. Zo zullen de deelnemers het zogenoemde kokosolie-ritueel uitvoeren. Daarbij worden elkaars polsen ingewreven met kokosolie. Dit ritueel brengt meestal meer nabijheid tussen de dialoogpartners en legt een fundament onder de verdere uitwisseling van ervaringen en herinneringen. 

Kokosolieritueel

Tussen de gesprekken door zingt een koor treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden ten tijde van de slavernij. Meer informatie over de Keti Koti dialoogtafels is te vinden op www.ketikotitafel.nl

Programma

De inloop is om 18.00 uur en om 18.30 uur start de dialoogtafel. De avond duurt tot circa 21.00 uur. De locatie is de binnentuin van het provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem. 

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de dialoogtafel? Meld u dan aan via de webpagina van de dialoogtafel. Daar vindt u ook een overzicht van de sprekers en andere deelnemers. Deelname aan de dialoogtafel is kosteloos.