Amsterdam gaat samenwerken met PIM Noord-Holland

(24 maart 2022)

Het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) helpt mkb-ers in Noord-Holland met groei en financieringsvragen. Dit doet PIM met maatwerkadvies, masterclasses en online ondersteuning. Gedeputeerde Ilse Zaal en wethouder Egbert de Vries (gemeente Amsterdam) maakten op 23 maart bekend dat de gemeente Amsterdam PIM gaat ondersteunen met € 500.000.

Amsterdam gaat samenwerken met PIM Noord-Holland
Foto: Gedeputeerde Zaal en wethouder De Vries maken tijdens de live talkshow Amsterdam Capital House 2022 bekend dat Amsterdam PIMNH gaat ondersteunen.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “De ondersteuning van de gemeente Amsterdam is een prachtige waardering voor PIM. Met dit bedrag kunnen meer ondernemers in Amsterdam geholpen worden en kan zo’n € 15 miljoen extra aan groeikapitaal voor ondernemers worden aangetrokken. De extra financiële middelen maken het dus mogelijk dat wij straks nog meer ondernemers kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun duurzame en innovatieve plannen.”

PIM viert in 2022 het 5-jarig jubileum. De afgelopen jaren heeft PIM ruim 600 ondernemers gesteund en werd ruim € 133 miljoen aan financiering opgehaald.