&Holland magazine belicht water en wereldverbeteraars

(31 maart 2022)

Het nieuwe &Holland magazine brengt het water in de provincie in kaart. Ook is er aandacht voor dieren, data én wereldverbeteraars in Wieringerwerf.

Meren, plassen, kanalen, sloten en de zee; in Noord-Holland is water overal. Met een getekende infographic brengt &Holland de waterwereld in de provincie helder in beeld. Ook wordt duidelijk welke partijen allemaal samenwerken om te zorgen voor veilig zwemwater, schoon drinkwater en droge voeten. 

Cover &Holland 2-2022Lees hier de nieuwe &Holland

Groeien met GO!-NH

Verder besteedt het magazine aandacht aan GO!-NH. Dit groeiversnellingsprogramma van de provincie helpt duurzame innovaties en ondernemingen. Om te laten zien wat het traject inhoudt en kan opleveren volgde &Holland deelnemer FastFeetGrinded een halfjaar op de voet. De schoenenrecycler wil de wereld afhelpen van de gigantische schoenenafvalberg, bouwde daarvoor een machine en zet sinds eind 2021 grote stappen. “GO!-NH triggerde ons zo dat we tegen elkaar zeiden: laten we toch maar een slag groter gaan”, aldus ondernemer David Uijttewaal. 

Pierewaaien

&Holland gaat ook dieper in op data. Het online tijdschrift laat aan de hand van 6 voorbeelden zien wat de provincie zoal met data doet. Van DNA-onderzoek bij otters tot een digitale tunneldubbelganger. Voor de rubriek ‘Op de markt’ werd de versmarkt op de Bazaar in Beverwijk bezocht. Daar gaven Noord-Hollanders allerlei tips voor activiteiten, zoals suppen op het Uitgeestermeer en pierewaaien in Wijk aan Zee.  

De quiz gaat deze keer over jonge dieren en in Het Dilemma staat de vraag centraal of zonnepanelen nog zin hebben nu het elektriciteitsnet volloopt. Een greep uit de reacties: “Als je energie niet goed kunt opslaan, is opwekken eigenlijk zonde.” En: “We moeten ons stroomnet totaal anders en vooral slimmer gebruiken.”

Gratis abonnement

Interessant? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.

Uitgelicht