Provincie sponsor van Bloemencorso Bollenstreek

(12 maart 2022)

Tientallen praalwagens vol bloeiende en geurende hyacinten, tulpen en narcissen rijden op zaterdag 23 april door Zuid- en Noord-Holland. Dit jaar sponsort de provincie het bloemencorso en rijdt er een praalwagen van de provincie Noord-Holland mee in de stoet.

Het is een bijzonder jaar voor het Bloemencorso Bollenstreek; het is de 75e editie én het corso heeft van Unesco Werelderfgoed de titel Immaterieel Erfgoed gekregen. De optocht volgt op 23 april een route van 42 kilometer door 2 provincies en trekt naar verwachting meer dan 1 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Op zondag 24 april kan iedereen de kleurrijke en heerlijk geurende themawagens bewonderen in Haarlem, het centrum van bloemenstad -en provinciehoofdstad.  

Provincie sponsor van Bloemencorso BollenstreekPraalwagen uit een eerdere editie
 
Gedeputeerde Ilse Zaal: "Dit corso wordt een hele speciale editie. Het is de 75e keer én het was vanwege corona 2 jaar niet mogelijk om het evenement te organiseren. De provincie Noord-Holland heeft dit jaar ook een eigen praalwagen met het motto: ‘In Noord-Holland kom je tot bloei’. Het ontwerp is klaar en bestaat uit typisch Noord-Hollandse en universele symbolen van diversiteit."
 
Het Bloemencorso Bollenstreek is een uniek evenement waar veel inwoners én toeristen jaarlijks van genieten en naar uitkijken. Meer dan 1500 mensen werken mee als vrijwilliger. Zij steken de bloemen, besturen de auto’s of helpen als lid van de stichting. 
 
Kijk voor de exacte route met doorkomsttijden op www.bloemencorso-bollenstreek.nl.