Steun voor Noord-Holland om effecten coronacrisis te verzachten

(03 maart 2022)

De provincie Noord-Holland maakte in 2020 € 110 miljoen vrij om de schade van de coronacrisis te beperken. Inmiddels zijn er subsidies verstrekt en projecten gerealiseerd. Welke organisaties maakten zoal gebruik van de subsidies? In een digitaal magazine staan 7 verhalen die illustreren hoe het economisch herstel- en duurzaamheidsfonds de effecten van de coronacrisis verzacht.

Museum Waelstee (Texel) heeft er zonnepanelen mee op het dak kunnen leggen. Daarmee besparen zij op hun energierekening. De gemeente Koggenland zet een van de regelingen in om dit voorjaar ontmoetingsmarkten te organiseren. Lokale verenigingen en horeca kunnen hier (opnieuw) contact maken met inwoners. Energiecoöperatie SAENZ gaat aan de slag met het opzetten van een lokaal energieplatform, waarmee het overschot van de opgewekte energie verdeeld kan worden.
 
Het is nog steeds mogelijk om subsidieaanvragen in te dienen. De komende maanden stelt de provincie nog meer regelingen open om initiatieven te steunen die leiden tot minder CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. Daarnaast is er budget voor de culturele en maatschappelijke sector en voor projecten die bijdragen aan meer en goed geschoold personeel voor de technische sector. 

Een overzicht van de regelingen zijn te lezen in het magazine Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds.

Magazine Economisch herstel- en duurzaamheidsfonds
Klik op de afbeelding om het magazine te openen
.