Provincie Noord-Holland op Bevrijdingspop met Democratiequiz

(03 mei 2022)

De provincie Noord-Holland organiseert op 5 mei 2022 een Democratiequiz tijdens Bevrijdingspop Haarlem.

Bezoekers kunnen bij de thematent op het festivalterrein (op de Dreef) hun kennis toetsen met vragen over democratie, verkiezingen en de provincie. Entertainmentduo ‘Kenneth & Andor’ praat de quiz aan elkaar. Kom langs om 12.45 uur, 14.15 uur, 16.00 uur of 17.45 uur en doe mee! De winnaar gaat met een prijs naar huis. 

Bevrijdingsvuur

Het festival start traditiegetrouw met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Zoals ieder jaar brengt een loopgroep in estafette het vuur vanuit Wageningen naar Haarlem. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk vertelt vooraf wat vrijheid voor hem betekent. Okrah Donkor, medeoprichter van Triple ThreaT (TTT), ontsteekt daarna het Bevrijdingsvuur om 12.45 uur op het Hoofdpodium. Hij is dit jaar een van de 14 verschilmakers, aangewezen door de bevrijdingsfestivals door het hele land. Triple ThreaT is door Donkor en 2 vrienden in 2009 opgericht om jongeren in Schalkwijk een community en positief perspectief te bieden. Direct na het ontsteken van het Bevrijdingsvuur treden Suzan en Freek op.

Trainees van de provincie Noord-Holland zijn overdag aanwezig om bezoekers te vragen wat zij belangrijk vinden in onze provincie. Heb jij goede ideeën? Kom naar de Paviljoenslaan en laat je horen! Ga ook met de trainees in gesprek over het Traineeprogramma, waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn. 

Provincie Noord-Holland op Bevrijdingspop met DemocratiequizEen vol festivalterrein tijdens een eerdere editie van Bevrijdingspop Haarlem 

Vrijheid 

Bevrijdingspop vindt plaats in de voor- en achtertuin van het provinciehuis: Paviljoen Welgelegen. Het festival is met 130.000 bezoekers het grootste, gratis toegankelijke bevrijdingsfestival van Nederland. Het thema van Bevrijdingspop dit jaar is: Vrijheid in verbondenheid. Met de oorlog in Oekraïne komt de vrijheid in een ander daglicht te staan. Vrijheid lijkt inmiddels niet meer vanzelfsprekend. Op Bevrijdingspop gaat het vieren van de vrijheid ook samen met bewustwording. De provincie Noord-Holland sponsort Bevrijdingspop en biedt bezoekers verdieping. 

Zie www.bevrijdingspop.nl voor de artiesten, podia, locatie en bereikbaarheid.