Bestuurders bezoeken werkzaamheden N243

(11 november 2022)

De N243 krijgt onderhoud en wordt veiliger gemaakt. De gedeputeerde van de provincie en de wethouders van de 3 gemeenten waar de N243 doorheen loopt, bekeken samen hoe het project gaat. En ze gingen met bewoners in gesprek over het effect van de werkzaamheden.

Na afloop zei gedeputeerde Jeroen Olthof: “De N243 is een belangrijke oost-westroute in Noord-Holland. De werkzaamheden zijn daarom zeer ingrijpend voor zowel het wegverkeer als de bewoners. Het is goed om met eigen ogen te zien hoe ver we al zijn met het veiliger maken van de N243. En om de persoonlijke verhalen van bewoners te horen." 

Bestuurders bezoeken werkzaamheden N243

Wethouder Coen Lageveen (gemeente Purmerend) voegde daaraan toe dat het goed was om een aantal bewoners persoonlijk te spreken: “Ik zou willen dat we alle zorgen van de inwoners weg kunnen nemen, helaas kan dat niet.” 

En wethouder Robert te Beest (gemeente Alkmaar) zei: “Mijn beeld is dat er zeer professioneel wordt gewerkt. En goed wordt geluisterd naar de inwoners. Binnen de beperkingen van het Werelderfgoed de Beemster is het maximale gedaan om aan alle wensen en belangen te voldoen.”

Tot slot maakt wethouder Bart Krijnen (gemeente Koggenland) zich vooral zorgen over het sluipverkeer: “Voor bewoners duurt het soms lang voor we maatregelen nemen. De chicanes op de Walingsdijk maken het nu wel veiliger. Maar we zijn pas op de helft van de werkzaamheden. Het is belangrijk om aandacht te blijven houden voor het terugdringen van sluipverkeer."

Meer informatie en contact

Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden door Boskalis kunnen terecht bij het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of via infoN243@noord-holland.nl. Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl

Bestuurders bezoeken werkzaamheden N243

Van links naar rechts: Bart Krijnen, Robert te Beest, Jeroen Olthof, Coen Lageveen en medewerkers van Boskalis.