Hilversumseweg (N525) tussen Hilversum en Laren weer open

(04 november 2022)

De werkzaamheden aan de Hilversumseweg zijn afgerond. De provinciale weg is een belangrijke verbinding tussen Hilversum, Laren en de aansluiting met de A1.

De provincie Noord-Holland werkt sinds augustus dit jaar aan de aanleg van een voorrangsplein. Met deze nieuwe inrichting is autoverkeer genoodzaakt langzamer te rijden en is het oversteken voor fietsers en voetgangers overzichtelijker. Hierdoor is de kruising een stuk veiliger.

In 2023 worden de werkzaamheden aan de fietstunnel onder de Hilversumseweg opgepakt. De fietstunnel wordt momenteel weinig gebruikt vanwege de bocht en steile helling. Vervolgens zal de provincie de nieuwe verkeerssituatie monitoren.
 Foto 3 570

Grote tevredenheid

Vrijdag 4 november hebben wegwerkers de laatste werkzaamheden afgerond waarna de Hilversumseweg weer volledig is opgesteld voor het verkeer. Gedeputeerde Jeroen Olthof (Mobiliteit en Bereikbaarheid) en wethouders Bart Heller (Hilversum) en Frits Westerkamp (Laren) kwamen het eindresultaat met eigen ogen aanschouwen. Er wordt met grote tevredenheid terug gekeken op de werkzaamheden die binnen de tijd zijn afgerond; mede dankzij de efficiënte planning, de inzet van alle betrokken partijen en de gunstig gezinde weergoden.

Meer informatie

Neem met vragen op opmerkingen over wegwerkzaamheden contact op met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Volg de werkzaamheden van de provincie ook via de regionale Facebookpagina Gooi en Vechtstreek: www.facebook.com/GooiVechtstreekNH.

Foto 4 570