Carrièreswitch? Draag bij aan een duurzame toekomst

(12 oktober 2022)

De provincie Noord-Holland biedt werkzoekenden een gratis opleidings- en ervaringstraject aan op het gebied van duurzaamheid.

Verlagen van de CO2-uitstoot, stimuleren van de circulaire economie, bijdragen aan klimaatvraagstukken en de energietransitie; de banen die deze opgaven opleveren liggen voor het oprapen. De vraag naar professionals op het gebied van duurzaamheid is momenteel namelijk groter dan het aanbod. De provincie Noord-Holland biedt werkzoekenden de kans om zich om te scholen met en gratis opleidings- en ervaringstraject. 

Kansrijke sector

In 6 maanden tijd worden zij opgeleid tot duurzaamheidsgeneralist. Het traject bestaat uit een opleiding van 3 maanden bij de provincie Noord-Holland in Haarlem en 3 maanden werkervaring opdoen bij een potentiële werkgever. Geïnteresseerden krijgen met dit traject de kans een vak te leren binnen een kansrijke sector met veel werk- en doorgroeimogelijkheden. 

Informatiebijeenkomst

Op 9 november 2022 organiseert de provincie van 10.00 tot 12.00 uur een hybride informatiebijeenkomst om meer toelichting te geven over dit gratis opleidings- en ervaringstraject. Wil je hier (digitaal) bij zijn? Meld je dan vóór 7 november 2022 aan door te mailen naar: omscholing.duurzaamheid@noord-holland.nl. Je ontvangt daarna een bevestiging per mail.

Solliciteren

Wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 15 november 2022 een e-mail met een motivatiebrief en een CV naar omscholing.duurzaamheid@noord-holland.nl. Bekijk de flyer voor meer informatie over de aanmelding, planning en toelatingseisen. 

Nieuwe kansen

De overheid zet zich graag in om de werkgelegenheid te bevorderen en nieuwe ontwikkelingen te stimuleren. Dit opleidings- en ervaringstraject biedt werkzoekenden nieuwe kansen. Tegelijkertijd voorziet het in de behoefte aan extra medewerkers in de duurzaamheidssector.

Carrièreswitch? Draag bij aan een duurzame toekomst