Keuring pont ’t Schouw: 1 week alleen overvaren fietsers en voetgangers

(24 oktober 2022)

Tussen 14 en 21 november 2022 kunnen alleen fietsers en voetgangers veerpont ’t Schouw gebruiken. De huidige pont moet worden gekeurd.

Daarvoor moet deze pont naar een werf. Voor fietsers en voetgangers wordt een vervangende kleinere veerboot ingezet. De overtocht is deze week gratis. Die tijdelijke pont is niet geschikt voor voertuigen. Autoverkeer en landbouwverkeer moeten die week omrijden.

Een veerpont wordt elke 5 jaar gekeurd, een soort APK voor pontjes. Om dat te kunnen doen moet het schip droog worden aangeboden aan een erkend bureau ter certificering. De pont gaat daarvoor tussen 14 en 21 november naar een droogdok op een werf. Zonder verrassingen en tegenvallers wordt de veerdienst op dinsdag 22 november hervat.

Bedientijden blijven gelijk

De provincie exploiteert 2 veerponten. Pont Westeinde vaart over het Noordhollandsch Kanaal tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp (Noorderhaven). Pont ’t Schouw gaat over het Noordhollandsch Kanaal bij Landsmeer. De bedientijden van pont ’t Schouw blijven maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale facebookpagina.

Keuring pont ’t Schouw: 1 week alleen overvaren fietsers en voetgangers