Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 bekend

(10 oktober 2022)

De Circulaire Innovatie Top 20 van de provincie Noord-Holland is bekend. Er kwamen 43 inzendingen binnen voor de eerste editie van de prijs.

De jury koos 20 organisaties die met hun circulaire product, dienst of concept uitblonken in innovatiekracht. De organisaties in de top 20 maken 27 oktober tijdens het Innovatiefestival van Noord-Holland kans op de publieksprijs. De top 5, bestaande uit Roof2Road, Circulair Katoen, Drystack, FastFeetGrinded en Reflower zijn daarnaast ook in de race voor de juryprijs. 

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Het was geen makkelijk juryberaad. Want wat een prachtige inzendingen hebben we gekregen. Ik kende er al een aantal van naam of eerdere ontmoetingen, maar een heel groot deel was nieuw voor mij. Het is mooi om te zien dat we in Noord-Holland zulke sprekende innovaties hebben die op hun beurt, hoop ik, ook andere ondernemers inspireren.”

Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 bekend

De Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20:

 1. Circulaire bitumen van Roof2Road
 2. Circulair Katoen 
 3. Drystack
 4. FastFeetGrinded... van schoen naar schoen...
 5. Reflower, de duurzame bloemenbieb
 6. Arkive for a circular beauty supply chain
 7. BioM
 8. CellCap
 9. Circular Action
 10. CircularBag & Recy-bloemenhoes
 11. Circulair Beheer en Onderhoud toegepast bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA)
 12. Circulair Ketenproject Natuurlijke Matrasse
 13. Decontamineren van medisch afval uit ziekenhuizen, zorginstellingen en laboratoria
 14. GreenCan (bio-based modulaire gevelpanelen voor verticale begroeiing)
 15. Groentepoeder uit groentesnijresten hoog in vitamine b12 voor gebruik in vleesvervangers
 16. Hulaaloop
 17. Nabasco Sign
 18. Recycling the Unrecyclable
 19. RietGoed
 20. WeCup

(6 tot en met 20 op alfabetische volgorde)

Meer informatie over alle inzendingen van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 staat op de website van Noord-Hollandse Circulaire Top 20.  

Bekendmaking jury- en publieksprijs

De jury, bestaande uit gedeputeerde circulaire economie Rosan Kocken, Claire Teurlings van de Amsterdam Economic Board, Esther Zijl - directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Noord Holland Noord, Leo de Boer van VNO-NCW en Barbara Harskamp van Circulair Westfriesland, beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. Tijdens een live show op het Innovatiefestival Noord-Holland op 27 oktober, kunnen de kijkers en bezoekers stemmen op hun favoriet voor de publieksprijs van € 1.000. Na een pitch van de Top-5 genomineerden, wordt ook de juryprijs van € 3.000 uitgereikt.  

Over de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20

In Noord-Holland werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Noord-Hollandse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW West, de provincie Noord-Holland, Groene Groeiers, Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, ROM InWest, Economic Board Amsterdam & ABN Amro de Circulaire Innovatie Top 20.