Pop-Up Repair Café provinciehuis groot succes

(17 oktober 2022)

Het Pop-Up Repair Cafe van de provincie Noord-Holland tijdens International Repair Day op 15 oktober was een groot succes. Er kwamen 78 mensen naar het provinciehuis met in totaal iets meer dan 8o items die gerepareerd moesten worden.

YouTube still
Bekijk de video over het repair café op 15 oktober.

17 vrijwilligers van de repair cafés Overveen, Haarlem West en Vogelenzang zaten van 10.00 tot 14.00 uur klaar om bezoekers van jong tot oud te helpen met de reparatie. Van knuffels en poppen tot lampen, grasmaaiers en koffiezetapparaten. 42 items werden volledig gerepareerd, 21 werden deels gerepareerd, maar moest nog een onderdeel voor worden aangeschaft. 19 apparaten waren niet meer te repareren omdat ze bijvoorbeeld niet geopend konden worden, onderdelen niet meer bestaan of te veel versleten waren. 

Pop-Up Repair Café provinciehuis groot succes 2

De provincie organiseerde het Pop-Up Repair Café om aandacht te vragen voor het belang en ook de lol van het repareren van spullen. Het aanschaffen van spullen veroorzaakt namelijk de meeste milieu-impact van de gemiddelde Nederlandse inwoner. Repareren in plaats van weggooien en nieuw kopen, is daarmee goed voor het milieu en voorkomt dat kostbare grondstoffen moeten worden gebruikt.

 Pop-Up Repair Café provinciehuis groot succes

Over Repair Cafés

Door heel Nederland organiseren lokale Repair Cafés gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Van kleding tot meubels en van elektrische apparaten tot speelgoed. Diverse reparatiedeskundigen, zoals elektriciens, naaisters en timmerlieden, helpen de bezoekers met de reparatie en leren hen ook meteen hoe iemand dit thuis kan doen. De overkoepelende stichting Repair Café biedt ook online veel reparatiekennis.