Update 6 oktober: Stel uw vraag over stikstof aan de gedeputeerde

(03 oktober 2022)

Wat doet de provincie om het teveel aan stikstof terug te dringen? En waarom is teveel stikstof slecht voor de natuur?

Op deze en andere vragen geven gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Stikstof) en hoogleraar Bodemfauna en Natuurlijke Ecosysteemdynamiek Matty Berg (Vrije Universiteit Amsterdam) antwoord op 7 oktober 2022. De provincie organiseert dan tussen 15.00 uur en 16.00 uur een webinar waarbij geïnteresseerden worden bijgepraat over de stikstofaanpak en vragen kunnen worden gesteld.

Stel uw vraag over stikstof aan de gedeputeerde

“Stikstof domineert al tijden het nieuws”, vertelt gedeputeerde Rommel. “Maar het is ingewikkelde materie. We organiseren dit webinar om uitleg te geven en om zoveel mogelijk antwoorden te geven op vragen die leven bij onze inwoners en onze ondernemers. Dat zal alleen niet altijd kunnen, omdat er ook nog onduidelijkheden zijn.”

Gebiedsgerichte aanpak

Noord-Holland is inmiddels 3 jaar bezig met de gebiedsgerichte aanpak stikstof. Dat gebeurt in combinatie met natuurherstel en de afronding van het Natuurnetwerk Nederland. De provincie is opgedeeld in 24 gebieden. Met name in de duin- en veenweidegebieden moet het teveel aan stikstof dat neerslaat op deze Europees beschermde natuur worden teruggedrongen. In samenspraak met grondeigenaren, gemeenten, waterschappen en belangenorganisaties worden daarvoor plannen gemaakt.

Rommel: “We werken hard om samen met de betrokkenen in de gebieden, alle sectoren zoals de agrariërs en de industrie, maar ook met de minister en het ministerie het complexe stikstofprobleem op te lossen. Elke dag veranderen de omstandigheden waarin we moeten werken, maar 1 ding weet ik zeker: we gaan de stikstofuitstoot terugdringen en de natuur herstellen.”

Wanneer?

Vrijdag 7 oktober 2022 van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Programma  

  • Welkomstwoord en een korte introductie van alle aanwezigen
  • Korte presentatie gedeputeerde Esther Rommel
  • Ruimte voor het stellen van vragen aan gedeputeerde Esther Rommel en prof. dr. Matty Berg
  • Afronding van de webinar

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het registratiescherm. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u een toegangslink in uw mailbox. U kunt uw vragen tijdens het webinar stellen via de chat.

Update: eerder stond in dit bericht vermeld dat aanmelden mogelijk was tot en met 6 oktober. Aanmelden kan tot het einde het webinar.