Gratis naar Huis van Hilde tijdens Open Monumentendagen

(05 september 2022)

Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum is al gratis te bezoeken met een Museumkaart maar tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 is het museum gratis toegankelijk voor iedereen.

Duurzaam duurt het langst

Tijdens de Open Monumentendag(en) openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. In 2022 is het landelijke thema Duurzaamheid, met als slogan Duurzaam duurt het langst. Op www.openmonumentendag.nl is te zien welke monumenten er in Castricum en andere gemeenten te bezoeken zijn.

Schat aan verhalen

Door monumenten toegankelijk te maken tijdens de Open Monumentendag(en) wordt aandacht gevraagd voor het behoud van dit bijzondere cultureel erfgoed voor een breed publiek. Het markante gebouw van Archeologiemuseum Huis van Hilde is geopend in 2015 en is geen monument maar het behuist wél een schat aan verhalen over de vroegere bewoningsgeschiedenis van provincie Noord-Holland.

Van boven de grond naar onder de grond 

De ruim 1000 archeologische vondsten en 16 mensfiguren in Huis van Hilde vertellen het verhaal over de geschiedenis van de provincie en haar bewoners. Met een bezoek aan Huis van Hilde tijdens de Open Monumentendag(en) worden zo de verhalen die achter de muren van de monumenten schuilen verbonden met de verhalen die de sporen en vondsten van onder de grond ons vertellen. Zondag 11 september leer je hier meer over tijdens de gratis rondleiding ‘Hildes tour door de tijd’ om 13.30 uur. Beide dagen is ook de ArcheoHotspot geopend van 13.00 – 16.00 uur en kan jong en oud in de huid kruipen van een archeoloog en helpen met het sorteren van beerputmateriaal.

Huis van Hilde is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. Op zaterdag 10 en zondag 11 september is Huis van Hilde gratis toegankelijk voor iedereen. Kijk voor meer informatie ook op www.huisvanhilde.nl.

Gratis naar Huis van Hilde tijdens Open Monumentendagen
Foto: Lucienne van der Stouwe