Plaatsing tijdelijke brugdekken fietsbruggen op 26 september

(13 september 2022)

Volgens de huidige planning worden op 26 september tijdelijke brugdekken geplaatst voor de fietsbruggen over de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot langs de Schermerhornerweg (N243).

In het nieuwsbericht van 8 september over deze werkzaamheden wordt 15 september 2022 genoemd voor het plaatsen van de tijdelijke brugdekken. Inmiddels blijkt de leverancier de leuningen niet op tijd te kunnen leveren. De plaatsingsdatum van de tijdelijke brugdekken verschuift daardoor volgens de huidige planning naar 26 september 2022. 

Voorbereidende werkzaamheden 12 - 14 september 2022

De voorbereidende werkzaamheden worden wel volgens planning uitgevoerd. Van 12 tot en met 14 september 2022 worden aanpassingen gedaan aan de brugfunderingen en worden tijdelijke stalen oplegconstructies geplaatst. 

3D-betongeprinte fietsbruggen

De fietsbruggen komen naast de weg om de N243 voor fietsers veiliger te maken. Er zouden 3D-betongeprinte fietsbruggen komen over de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot langs de Schermerhornerweg (N243). Door scheurtjes in de 3D-betongeprinte onderdelen kunnen die bruggen nog niet geplaatst worden. De tijdelijke brugdekken blijven liggen totdat 3D-betongeprinte fietsbruggen worden geplaatst. Het is nog niet bekend wanneer dit kan. 

Onderdeel van project N243

Aannemer BAM Infra doet de werkzaamheden voor de tijdelijke fietsbrugdekken. Aannemer Boskalis doet de andere werkzaamheden voor dit project.

Meer informatie en contact

Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden door Boskalis kunnen terecht bij het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of via infoN243@noord-holland.nl. Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl

Plaatsing tijdelijke damwanden als fundering voor de fietsbrug
Foto: in februari 2022 werden in de Beemsterringvaart deze damwanden geplaatst als fundering voor de fietsbrug.