Provincie helpt Dam tot Dam te vergroenen

(14 september 2022)

De provincie Noord-Holland werkt samen met organisator Le Champion aan het verduurzamen van de Dam tot Dam evenementen.

Dit jaar gaan bijvoorbeeld Green Teams aan de slag met afvalinzameling. De provincie is al sinds 2005 sponsor van de Dam tot Damloop, het grootste sportieve evenement van Nederland.

Provincie helpt Dam tot Dam te vergroenen

Koeken van geredde groenten en fruit

Le Champion verzorgt de wandelaars onderweg met gezonde en lekkere snacks. De provincie biedt deelnemers een vegan appeltaartkoek aan. Donny Craves maakt deze koeken met geredde groenten en fruit. Onder het motto: 'goed voor jou en de planeet', stimuleert de provincie Noord-Holland duurzame voedselkeuzes.

Green Teams

Ilse Zaal, gedeputeerde provincie Noord-Holland: “Tijdens de loop worden dit jaar met de provinciebijdrage onder andere Green Teams in Amsterdam en Zaandam ingezet. Deze Green Teams richten zich vooral op het verbeteren van de gescheiden inzameling van afval, zodat de afvalstromen beter te recyclen zijn.”

Jan Willem Mijderwijk, race director Dam tot Damloop: “Als maatschappelijk gedreven organisatie zit het verduurzamen van onze evenementen dichtbij onze missie. Het is mooi om te zien dat we ook dit jaar weer goede stappen maken met onze partners en in het bijzonder de provincie Noord-Holland.”

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend op 17 en 18 september is met bijna 70.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Dam tot Damloop en Damloop by night organiseert Le Champion in hetzelfde weekend namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht en de Dam tot Dam FietsClassic.