"Uitgeest heeft verbondenheid hoog in het vaandel staan"

(29 september 2022)

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ging woensdag 28 september op ambtsbezoek bij de gemeente Uitgeest.

Arthur van Dijk bij zwembad De Zien in Uitgeest.
Foto: Arthur van Dijk met burgemeester Sebastiaan Nieuwland en vrijwilligers van openluchtzwembad De Zien.

Hij sprak onder meer met het college van B&W en de gemeenteraad over de bestuurlijke en maatschappelijke ambities en uitdagingen van Uitgeest. De focus van Van Dijks bezoek lag op onderwerpen als regionale samenwerking en verbondenheid, klimaat en participatie. Ook kwamen integriteit, weerbaarheid en het belang van een stabiele bestuurscultuur aan de orde.

Hart en ziel 

Vrijwilligers van De Zonnebloem, comité Sinterklaas en comité 4en5 mei gaven een toelichting op het vrijwilligerswerk en verenigingsleven. Daarna bezocht Van Dijk openluchtzwembad De Zien, dat bijna volledig draait dankzij de inzet van zo’n 100 vrijwilligers. Bij stichting Meet & Eat vertelden medewerkers hoe zij zich met hart en ziel inzetten om de verbondenheid van kwetsbare inwoners te stimuleren. Van Dijk: "Je voelt overal dat Uitgeest verbondenheid via vrijwilligerswerk en het verenigingsleven hoog in het vaandel heeft staan." 

Arthur van Dijk met kinderburgermeester Dean Hermans.
Foto: Arthur van Dijk bewondert de ambtsketen van kinderburgemeester Dean Hermans.

De commissaris ontmoette tot slot nog kinderburgemeester Dean Hermans. Van Dijk: “Uitgeest heeft mooie ambities met oog voor de bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen en dilemma’s die spelen. Goed ook om te zien dat de betrokkenheid van de inwoners zo groot is; dat kenmerkt onze democratie. Ik wens Uitgeest een mooie en goede toekomst!"