Terugbrengen oude situatie bij voormalige Tijdelijke Overweg Mussenstraat (TOM)

Op maandag 24 april starten de werkzaamheden bij de aansluiting van de voormalige Tijdelijke Overweg Mussenstraat (TOM) op het bedrijventerrein Oude Amersfoortseweg in Hilversum.

De TOM is gebruikt om nood- en hulpdiensten, voetgangers en fietsers een veilige route te bieden in de periode dat de Oosterengweg was afgesloten voor de bouw van de Alexiatunnel en HOV-busbaan. Deze werkzaamheden zijn afgerond en de TOM is inmiddels verwijderd. De verharding aan beide zijden van die voormalige overweg wordt de komende weken hersteld en teruggebracht naar de oude situatie.

Tevens wordt de toegangsweg naar de Oude Amersfoortseweg herstraat en vervalt daar het éénrichtingsverkeer. De bocht op de hoek van de Van Linschotenlaan en de toegangsweg naar het bedrijventerrein Oude Amersfoortseweg (parallel aan het spoor) wordt verbreed zodat lange vrachtwagens meer ruimte hebben.

De Oude Amersfoortseweg en de Van Linschotenlaan zijn gedurende de werkzaamheden toegankelijk. Vanaf donderdag 4 mei is de toegangsweg tussen de Oude Amersfoortseweg 247 en 259 afgesloten. De bedrijven aan de Oude Amersfoortseweg 249A-253M zijn dan vanaf de Van Linschotenlaan bereikbaar. 

Naar verwachting is het werk vrijdag 12 mei afgerond.

werkzaamheden