Podcast over vrouwen in de politiek: “Vertrouw op jezelf”

In de tweede podcastaflevering van 'Topvrouwen in de Noord-Hollandse politiek' vertellen Anja Schouten, burgemeester van Alkmaar, en Lieke Sievers, burgemeester van Edam-Volendam, over het belang van vertrouwen hebben in jezelf.

Luister de podcast op Spotify

De grootste drempel ben je vaak zelf 

Vanuit hun indrukwekkende carrière in de ‘veiligheidswereld’ vertellen ze over als vrouw werken in ‘een mannenwereld’. De ambitieuze Noord-Hollandse Laura Bas interviewt hen in aanloop naar de uitreiking van de Ribbius Peletierpenning 2023.

Podcast over vrouwen in de politiek: “Vertrouw op jezelf”

Lieke Sievers: “We zijn geen van allen gelijk, maar wel gelijkwaardig.” De burgemeesters vertellen dat vrouwen niet zozeer een andere stijl meebrengen, maar wel een andere achterban waardoor meer mensen zich vertegenwoordigd voelen, wat weer leidt tot beter besluitvorming. Ook gaan ze in op omgaan met weerstand: “Veel vrouwen denken vaak dat als ze te maken hebben met veel weerstand dat ze iets niet goed doen. Het tegenovergestelde is echter waar. Verandering komt nooit zonder ongemak, weerstand betekent dan juist vaak dat je op de geode weg zit,” zegt Anja. Lieke vult aan: “De grootste drempel ben je uiteindelijk vaak zelf.”   

Laura Bas 

Podcasthost Laura Bas was onder meer jongerenambassadeur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, startte in 2021 haar project ‘Meer Gendergelijkheid op de Arbeidsmarkt’ en speechte bij de Verenigde Naties over gendergelijkheid. Ook is ze een van de gezichten van het jongerenkanaal ‘What’s Next’ van AT5 en NH Nieuws.

Kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletierpenning

Ken jij een vrouw die een actieve rol vervult voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek of die een politiek rolmodel is? Tot 8 februari 2023 kan iedereen een kandidate aanmelden voor de Ribbius Peletierpenning 2023 te mailen naar ribbiuspeletierpenning@noord-holland.nl. Meer informatie staat op de pagina Ribbius Peletierpenning