Provinciale Staten doneren ruim € 150.000 aan Giro555

(15 februari 2023)

Een grote meerderheid van de fracties in Provinciale Staten heeft besloten € 157.921,- te storten op Giro555 voor humanitaire noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

In Turkije en Syrië vindt een verschrikkelijke ramp plaats. Tienduizenden mensen zijn onder het puin verdwenen, steden zijn ingestort, het is koud en men voelt zich machteloos. Er is behoefte aan basale noodvoorzieningen, tegen de kou en tegen de honger.

In hun brief (pdf, 650 kB) spreken de fractievoorzitters hun waardering uit voor de vele acties die er in Noord-Holland zijn gestart. Zij voelen en leven mee met de slachtoffers van de aardbeving en met alle Noord-Hollanders die in onzekerheid zitten over de situatie van familie en vrienden in de getroffen gebieden.

Landelijke actiedag Giro555

Vandaag, op woensdag 15 februari, is de landelijke actiedag voor Giro555 om geld in te zamelen voor noodhulp en wederopbouw in het rampgebied. Doneren kan via de website van Giro555. Het rekeningnummer is een initiatief van 11 samenwerkende hulporganisaties: Care, Cordaid, Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, Unicef Nederland en World Vision.

Provinciale Staten doneren ruim € 150.000 aan Giro555