Fietsdoel rondom de Zaanbrug bereikt

(27 januari 2023)

Sinds de afsluiting van de Zaanbrug op 18 juli 2022 is er rondom de brug minimaal 17.500 kilometer gefietst.

Dat aantal kilometers was namelijk nodig om de 2 goede doelen van de fietsactie “Over de Zaanbrug” te behalen. Op 26 januari 2023 overhandigde wethouder Slegers van de gemeente Zaanstad het bij elkaar gefietste geldbedrag voor het 2e doel: het onderhoud van en activiteiten in het Wilhelminapark in Wormerveer.

Op 18 juli werd de Zaanbrug afgesloten voor verkeer en konden auto’s, fietsers en voetgangers gebruikmaken van de tijdelijke brug. Om verkeersdeelnemers te stimuleren om de fiets te pakken als zij de Zaan over willen steken, is er vanuit het project Vervanging Zaanbrug een fietsactie gestart. Met een speciale fietsapp konden fietsers sparen voor een goed doel in de buurt. Voor iedere gefietste kilometer rondom de Zaanbrug doneerden de provincie Noord-Holland, de gemeente Wormerland en de gemeente Zaanstad geld aan 2 goede doelen. 

Fietsen voor een goed doel

Inmiddels zijn de bedragen voor beide goede doelen bij elkaar gefietst. Voor het 2e doel (het onderhoud van en activiteiten in het Wilhelminapark in Wormerveer) hebben 166 deelnemende fietsers in totaal een bedrag van € 6.000 bij elkaar gefietst. Hiervoor hebben zij in de periode tussen 23 augustus en 14 november zo’n 3.700 fietsritten gemaakt en samen 10.000 km gefietst. Wethouder Gerard Slegers van de gemeente Zaanstad overhandigde op 26 januari officieel de waardecheque over aan de heer Harold Bakker, voorzitter van de Vereniging Wilhelminapark. Bakker: “Dit jaar is een jubileumjaar, het private park bestaat al 125 jaar. Wij willen graag het consumptiehuisje vervangen. Tijdens de evenementen verkopen wij drankjes vanuit dit historische gebouw. Net als de rest van het park is het een gemeentelijk monument. De vervanging ervan is erg kostbaar. De cheque is een mooi begin en komt goed van pas.”

overhandiging geldbedrag voor tweede fietsdoel

Samenwerking

De vernieuwing van de Zaanbrug is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. De werkzaamheden worden door de aannemerscombinatie Reimert Bouw en Infrastructuur en Gebroeders Beentjes uitgevoerd en zijn eind 2023 afgerond. 

Meer informatie

Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Informatie over de vernieuwing Zaanbrug is ook te vinden op www.noord-holland.nl/zaanbrug
 

Uitgelicht