Maak kennis met het traineeship van de provincie Noord-Holland

(16 januari 2023)

Leren terwijl je werkt. Op 1 maart kunnen starters op de arbeidsmarkt weer solliciteren voor het traineeship van de provincie Noord-Holland. Maak alvast kennis met het traineeship van de provincie Noord-Holland.

Werken bij Noord-Holland is afwisselend. Het werk bij de provincie is erg actueel en maakt impact. Dit jaar zoekt de provincie 12 trainees die bijvoorbeeld werken aan de energietransitie, natuur, stikstof, bereikbaarheid en woningbouw. Het traineeprogramma start op 1 september 2023 waarna de deelnemers op verschillende afdelingen ervaring opdoen én trainingen volgen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. 

Trainees gezocht

Starters op de arbeidsmarkt kunnen vanaf 1 maart met alle hbo- en wo-opleidingen solliciteren voor dit traineeship. Dit jaar is de provincie ook op zoek naar specialisten op het gebied van IT en techniek.

Maak kennis

Nieuwsgierig? Stel je vraag en maak kennis met de provincie. Voordat de vacature online komt, zijn er 3 informatiebijeenkomsten. Meld je nu aan.

Aanmelden

  • Digitaal vragenuur: 20 februari 2023 van 15.30 - 16.30 uur
  • Digitaal vragenuur: 14 maart 2023 van 15.30 - 16.30 uur
  • Live inhousedag in Haarlem: 16 maart 2023 14.00 - 17.00 uur

Het is ook mogelijk om bij ons langs te lopen op 17 tot en met 20 januari op InfraTech: de vakbeurs voor infrastructuur. Je vindt ons op de Provincieboulevard (hal 1, stand 1.411) in Rotterdam Ahoy.

Liever direct je vraag stellen? Neem dan contact op met traineecoördinator Eline Boekhout via 06 3168 82 27 of stuur een e-mail naar trainees@noord-holland.nl

Traineeprogramma

De toekomst van de trainee staat centraal. Trainees bij de provincie Noord-Holland volgen een 2-jarig programma op een plek die bij hen past. Ze krijgen de kans om tijdens 3 verschillende opdrachten ervaring op te doen. Daarnaast volgen ze 1 keer maand een training gericht op de persoonlijke ontwikkeling (persoonlijkheid, adviesvaardigheden) en de professionele ontwikkeling (bestuurlijke effectiviteit, projectmanagement). Daarnaast is er een eigen mentor waarmee ze kunnen sparren en die meedenkt over de volgende stap. 

Ook worden interessante activiteiten georganiseerd, zoals een studiereis naar Brussel waarin onder andere een bezoek op de planning staat naar het Huis van de Nederlandse Provincies en het Europees Parlement.

Foto Lio van den Bosch 570x338
Wil je weten hoe andere trainees het traineeprogramma hebben ervaren? Lees de ervaringen van Lio, Sofie en Aygül

Meer informatie

Meer informatie staat op de pagina Trainees en young professionals. Als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je dan aan voor onze vacaturemail