Podcast over vrouwen in de politiek: “Gewoon doen”

(27 januari 2023)

In de eerste podcastaflevering van 'Topvrouwen in de Noord-Hollandse politiek' vertellen voormalig staatssecretaris Mona Keijzer en voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet over politiek en vrouw zijn. De ambitieuze Noord-Hollandse Laura Bas interviewt hen in aanloop naar de uitreiking van de Ribbius Peletierpenning 2023.

Luister de podcast op Spotify

Een appeltaart kan je ook kopen

In de podcast vertellen de ervaren politieke kopstukken openhartig over het belang van rolmodellen, lef tonen en omgaan met tegenslagen en kritiek. Ze spreken over het vinden van een balans tussen werk en een gezinsleven en het belang van loslaten: “Een appeltaart kan je ook kopen”, aldus Verbeet. Keijzer gaat in op het combineren van een carrière met 5 kinderen. Ze sluiten af met tips: “Gewoon doen. Ga gewoon beginnen. En als je tegenwind voelt, ben je goed bezig. Een vliegtuig stijgt ook op met tegenwind”, geeft Verbeet de luisteraar mee.

Keijzer vult aan: “Pak een kans als die voorbijkomt. Hij komt waarschijnlijk niet nog een keer. Pak hem gewoon, en als het niet lukt, heb je ervan geleerd en doe je het de volgende keer beter.”

Podcast over vrouwen in de politiek: “Gewoon doen”

Laura Bas 

Podcasthost Laura Bas was onder meer jongerenambassadeur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, startte in 2021 haar project ‘Meer Gendergelijkheid op de Arbeidsmarkt’ en speechte bij de Verenigde Naties over gendergelijkheid. Ook is ze een van de gezichten van het jongerenkanaal ‘What’s Next’ van AT5 en NH Nieuws.

Kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletierpenning

Ken jij een vrouw die een actieve rol vervult voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek of die een politiek rolmodel is? Tot 8 februari 2023 kan iedereen een kandidate aanmelden voor de Ribbius Peletierpenning 2023 door te mailen naar ribbiuspeletierpenning@noord-holland.nl. Meer informatie staat op de website van de provincie.