3e grote wegafsluiting A.C. de Graafweg

De 3e grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg begint 28 augustus en duurt tot en met 22 december 2023.

Vanaf de ovonde Dijkweg/Langereis tot en met het kruispunt de Pade is A.C. de Graafweg 4 maanden lang afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid (zie de omleidingskaarten). De ovonde, Dijkweg en Langereis blijven wél open tijdens deze wegafsluiting.

Tijdens deze afsluiting wordt de weg verbreed met 1,50 meter van 6,10 naar 7,60 meter. Het fietspad en de sloot zijn al verplaatst voor de wegverbreding. Op het gehele wegdek komt er nieuw asfalt. 

Er is al een nieuwe drinkwatertransportleiding geplaatst. Deze leiding lag er al sinds 1932 en moest vernieuwd worden. Het stroomnet is uitgebreid langs dit gedeelte van A.C. de Graafweg. Door de komst van een nieuw industriegebied tegenover de Heerenweide en woningbouw in Hoogwoud, is er een groter stroomnet nodig.

Omleiding bestemmingsverkeer Hoogwoud

In de eerste week van de afsluiting is er een omleiding voor het bestemmingsverkeer van en naar Hoogwoud/Opmeer. Deze omleiding geldt van 28 augustus tot 4 september. Het kruispunt Pade wordt op 4 september afgesloten na de Zomerpop.

kaart_afsluiting_3_omleiding_Hoogwoud_N241
Klik op de kaart voor een vergroting (pdf, 2,6 MB).

Hoogwoud is bereikbaar via:

  • Ooievaarsweg, Langereis, Mienakker en Koningspade
  • Westerboekelweg (eenrichtingsverkeer)
  • A7

Omleiding bestemmingsverkeer Opmeer

Van 4 september tot 22 december is er een omleiding voor het bestemmingsverkeer van Opmeer/Hoogwoud. Het kruispunt Pade gaat dan dicht.

kaart_afsluiting_3a_omleiding_Opmeer_N241
Klik op de kaart voor een vergroting
 (pdf, 2,6 MB).

Opmeer is bereikbaar via:

  • Langereis, Mienakker, Herenweg
  • A7

Omleiding doorgaande- en vrachtverkeer

Het doorgaande– en vrachtverkeer blijven gebruik maken van de omleidingsroutes A7, N242 en N239. Het vrachtverkeer van en naar het industrieterrein de Veken kan naar de A7 rijden via de nieuw gerealiseerde N241.

kaart_afsluiting_3_N241
Klik op de kaart voor een vergroting
 (pdf, 4,4 MB).

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De verkeersdrukte op de omleidingsroutes en omliggende wegen blijft de provincie monitoren. Dat gebeurt met tellingen, eigen observaties en meldingen van bewoners en weggebruikers. Zonodig worden extra maatregelen genomen. Ook worden er tijdens de afsluiting regelmatig prikacties en controles uitgevoerd.

Verkeersveiligheid verbeteren

Met de herinrichting van A.C. de Graafweg wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming garanderen. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed van 6,10 naar 7,60 meter. Door het aanleggen van een erftoegangsweg kunnen landbouwvoertuigen via de rotonde Frik en ovonde veilig invoegen. Over het hele traject wordt het fietspad breder en ligt het verder van de weg af. 

Contact

Heeft u vragen over de afsluiting? Neem telefonisch contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar n241acdegraafweg@noord-holland.nl.

Meer informatie

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download de A.C. de Graaf-app vanuit de App Store of Google Play Store.