&Holland magazine gaat op reis in eigen provincie

Het zomernummer van &Holland biedt reisinspiratie om de hoek en belicht met persoonlijke interviews de Pride en kunst over het slavernijverleden.

Noord-Holland telt veel prachtige plekken die je soms eerder associeert met verre oorden. Een fotoquiz neemt je mee op reis in eigen provincie. Daarnaast geeft de nieuwe &Holland 7 tips om je tuin of balkon te vergroenen.

De provincie Noord-Holland vaart dit jaar opnieuw mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Het thema is #YouAreIncluded. 2 van de deelnemers zijn Melissa Mooij (57) en haar (bonus)dochter Miranda Walma (28). Zij vertellen over hun bijzondere band en wat Pride voor hen betekent.
  
&Holland gaat op reis in eigen provincieLees hier de nieuwe &Holland

In Paviljoen Welgelegen in Haarlem is tot en met 6 oktober de tentoonstelling ‘Slavernij. Stemmen uit het verleden’ te zien. De expositie biedt een diepgaand inzicht in het familieverhaal van gastcurator Winston Brandon. Zijn tot slaaf gemaakte voorouder werd van Ghana naar Suriname overgebracht. Voor de tentoonstelling maakten 4 kunstenaars unieke kunstwerken. In video-interviews vertellen zij hierover.

Kaasmarkt Alkmaar

In de rubriek ‘Op de markt’ staat deze keer de Kaasmarkt van Alkmaar in de schijnwerpers. Op deze eeuwenoude markt geven inwoners tips voor leuke activiteiten, zoals wandelen, fietsen en overvaren met het pontje van ome Piet. Daarnaast stellen de nieuwe gedeputeerden van Noord-Holland zich voor in het magazine.  

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.