De toekomstbouwers van Noord-Holland in &Holland magazine

&Holland magazine laat zien welke technische mensen nu en straks de toekomst van Noord-Holland mogelijk maken.

Ook is er in de nieuwe editie aandacht voor het landelijk gebied en voor een slimme sluisrenovatie in Den Helder.

Noord-Holland heeft veel technische werknemers nodig voor de energietransitie en voor verduurzaming en woningbouw. Een uitdaging in tijden van personeelstekorten. In &Holland leggen 4 inwoners uit hoe zij via hun opleiding, bedrijf of een speciaal traject worden klaargestoomd voor de grote opgaven waar Noord-Holland en Nederland voor staan. Aan ambitie geen gebrek. “Hopelijk kan ik in deze rol iets voor de wereld betekenen”, aldus student adviseur duurzaamheid Merel Twisk in het artikel.

De toekomstbouwers van Noord-Holland in &Holland magazineLees hier de nieuwe &Holland

&Holland laat ook zien dat het landelijk gebied van Noord-Holland vele gezichten heeft. En dat het niet overal goed gaat met onze natuur, wateren en bodem. Via een nieuw plan wil de provincie de balans in het landelijk gebied herstellen: het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Een infographic legt het plan helder uit. 

Megaproject

Met een fotoverhaal maakt &Holland de grootscheepse renovatie van de Koopvaardersschutsluis inzichtelijk. Dankzij de inzet van een slimme techniek kan de belangrijke verbinding in Den Helder tijdens het megaproject ‘gewoon’ open blijven. Renovatie is nodig omdat de wanden van de Koopvaardersschutsluis langzaam wegroesten door een bacterie.

Voor de rubriek ‘Op de markt’ brengt &Holland deze keer een bezoek aan de grootste vlooienmarkt van Europa: de IJ-hallen in Amsterdam-Noord. Op deze populaire markt geven inwoners tips voor activiteiten, zoals een bezoekje aan het Tropenmuseum en het Amstelpark. In ‘Het Dilemma’ reageren 2 experts op de vraag of waterstof wel dé toekomst is.  

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.