Tentoonstelling ‘Ontmoetingen’ van Martijn van de Griendt te zien in Noord-Holland

(30 juni 2023)

Martijn van de Griendt fotografeerde in 2022 voor het Noord-Hollands Archief en de provincie Noord-Holland ontmoetingen tussen mensen. Een selectie van de foto’s is de komende maanden te zien in een reizende tentoonstelling op SAIL Den Helder en in Haarlem.

Voor de serie bezocht Van de Griendt festivals, evenementen, demonstraties en buurthuizen in de provincie Noord-Holland. Van Laren tot Den Helder legde hij in de voor hem kenmerkende stijl ontmoetingen vast: intiem en in groepsverband, georganiseerd en spontaan. Zijn foto’s tonen hoe mensen elkaar altijd weer opzoeken, en hoe belangrijk contact en toevallige ontmoetingen zijn.

Tentoonstelling Ontmoeten Bruiloft CastricumCastricum, september 2022. Een bruidspaar laat zich fotograferen op het strand van Castricum. Strandgangers kijken toe.

Tentoonstelling bekijken

De persoonlijke selectie van Van de Griendt is in een reizende tentoonstelling te zien:

  • van 29 juni tot en met 2 juli bij SAIL Den Helder (Nieuwe Diepkade); 
  • van 3 juli tot en met 4 augustus bij winkelcentrum Schalkwijk, Haarlem (Californiëplein).

De hele serie is ook als webexpositie te bekijken bij het Noord-Hollands Archief.

Documentairefotograaf

Van de Griendt is een documentairefotograaf en filmmaker uit Haarlem. Hij maakt foto’s voor kranten, tijdschriften en werkt voor communicatie- en reclamebureaus. Daarnaast werkt hij voornamelijk aan zijn eigen, langlopende projecten die hij meestal in boekvorm presenteert. Hij werkt op gevoel, niet op techniek. 

Verrijking van collectie Provinciale Atlas Noord-Holland

De documentaireserie wordt opgenomen in de collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland, die het Noord-Hollands Archief voor de provincie beheert. Jaarlijks wordt een documentaire foto-opdracht uitgeschreven met een speciaal onderwerp. De keuze voor het onderwerp ‘Ontmoetingen in Noord-Holland’ viel geheel in de tijdgeest. In de serie is te zien hoe mensen elkaar weer fysiek en sociaal konden ontmoeten. 

Meer informatie over de Provinciale Atlas Noord-Holland en de jaarlijkse documentaire foto-opdracht. 

    


 

Uitgelicht

Nieuws