Luister nu naar de verkiezingspodcast Kies maar! met aflevering over Tata Steel

(02 maart 2023)

In de podcast Kies maar! gaat presentatrice Eva Eikhout op zoek naar het verhaal achter 5 stellingen uit de Noord-Hollandse stemhulp MijnStem. In aflevering 3 is de stelling: Tata Steel moet sluiten tenzij het vergroent.

Tata Steel. Nederlands grootste staalproducent is economisch belangrijk voor de provincie Noord-Holland. Maar de industrie zorgt ook voor overlast en omwonenden maken zich zorgen over hun gezondheid. Een mogelijke oplossing is duurzaam staal. Maar vergroenen is een kostbare kwestie en hoe haalbaar is dat? Op de stelling ‘Tata Steel moet sluiten tenzij het vergroent’ reageren Stephanie Dumoulin uit Wijk aan Zee en Gerrit Idema, die al 39 jaar bij Tata Steel werkt. Beluister de aflevering.

Luister nu naar de verkiezingspodcast Kies maar! met aflevering over Tata Steel
Presentatrice Eva in gesprek met Gerrit Idema

Presentatrice Eva gaat in gesprek met mensen die veel over het onderwerp weten of er dagelijks mee te maken hebben. Ook worden Noord-Hollanders op straat gevraagd wat ze van de stelling vinden.

Podcast over stellingen

In de podcast Kies maar! komen in 5 afleveringen 5 stellingen aan bod uit stemhulp MijnStem. Op deze manier kunnen Noord-Hollanders aan het einde van de aflevering een bewustere keuze maken in de stemhulp én daarmee tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.