Waarnemend burgemeester Castricum benoemd

Mevrouw Karen Heerschop is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, met ingang van 1 juni benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Castricum. Dit gebeurde in goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Castricum.

De huidige burgemeester Toon Mans stopt per 1 juni en wordt bestuursvoorzitter van stichting Twijs, een onderwijsinstelling in de regio Haarlem. Heerschop wordt waarnemend burgemeester van Castricum totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. Naar verwachting kan eind maart 2024 een nieuwe burgemeester voor Castricum worden benoemd. 
 
Karen Heerschop (1960) is momenteel zelfstandig ondernemer en vervult in die hoedanigheid diverse functies als voorzitter van 2 participatieplatforms voor Staatsbosbeheer, begeleider reflectiegesprekken en ceremoniespreker. Zij was in 2022 informateur en formateur voor de coalitievorming in de gemeente Heemskerk. Daarvoor was zij waarnemend burgemeester van de gemeente Beemster (tussen 2020-2022) en interim directeur en rentmeester van het Goois Natuurreservaat (2017-2019).

Eerder was Heerschop 6 jaar waarnemend burgemeester van Zeevang en 1 jaar waarnemend burgemeester van Wijdemeren. In 1994 begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Hilversum, waar zij later (2001-2006) ook nog wethouder was.

Waarnemend burgemeester Castricum benoemd