Brug Ouderkerk volledig afgesloten

De provincie Noord-Holland heeft op 22 november 2023 bij de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel (N522) een mankement ontdekt. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om de Brug Ouderkerk volledig af te sluiten voor al het weg- en scheepvaartverkeer.

Hoe lang de stremming voor het weg- en scheepvaartverkeer gaat duren is onbekend. De provincie doet er alles aan om de brug zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen voor het verkeer.

Doorgaand wegverkeer op de N522 tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen wordt verzocht om te rijden. Scheepvaartverkeer op de Amstel is ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel gestremd en dient een alternatieve route te kiezen. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een ponton die tijdelijk naast de brug is neergelegd. 

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlanden