Brug Ouderkerk weer open voor wegverkeer

De provincie Noord-Holland heeft op 22 november 2023 in de avond de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel (N522) opengesteld voor het wegverkeer.

Bij Brug Ouderkerk is eerder de dag een mankement ontdekt. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om de Brug Ouderkerk volledig af te sluiten voor al het weg- en scheepvaartverkeer. Inmiddels zijn er maatregelen genomen waardoor de brug weer veilig in gebruik genomen kan worden door het verkeer op de N522 tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen. Daarbij geldt wel dat vrachtverkeer zwaarder dan 40 ton voorlopig niet over de Brug Ouderkerk mag rijden. Het overige gemotoriseerd verkeer moet rekening houden met een smallere rijstrook en een maximale snelheid op de brug van 30 km/per uur. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen weer gebruik maken van het fiets- en voetpad over de Brug Ouderkerk. De brug blijft tot nader bericht nog wel gestremd voor al het scheepvaartverkeer.

De provincie Noord-Holland doet verder onderzoek naar een definitieve oplossing, zodat de brug ook weer in bediening genomen kan worden voor de scheepvaart. 

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden