Feestelijke opening van vernieuwde kade Jaagpad

De vernieuwde kade aan het Jaagpad in Alkmaar is woensdag 15 november feestelijk geopend. De Alkmaarse wethouder Anjo van de Ven plantte de eerste boom tijdens de Nationale Boomfeestdag met kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe en klimaatburgemeester Henk Adriaanse.

Feestelijke opening van vernieuwde kade Jaagpad
Wethouder Anjo van de Ven, kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe en klimaatburgemeester Henk Adriaanse (foto: Nicolien Klompjan).

Langs deze oever staan nu 15 bomen en gemeente Alkmaar plant de komende jaren nog 4.985 bomen, verspreid door de stad.

De nieuwe oever

Met het opleveren van de vernieuwde oeverbeschoeiing langs het Noord-Hollands kanaal, een project van de provincie Noord-Holland, kon de openbare ruimte worden afgemaakt. Er is al straatverlichting geplaatst en 15 bomen krijgen een vaste plek langs het water. Onder toeziend oog van vele buurtbewoners, de provincie, aannemer Beens Groep b.v./Hakkers b.v. en Stadswerk072 werd de eerste boom geplant.

Afstemming werkzaamheden

In 2021 werd bekend dat de bomen langs het Jaagpad niet goed groeiden. In verband met de plannen van de provincie om de beschoeiing langs het Noordhollandsch Kanaal te vervangen, werd besloten de bomen nog niet eerder terug te planten. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en werden de groeiplaatsen verbeterd. Nu konden de nieuwe bomen worden aangeplant. De provincie is er trots op om deze werkzaamheden samen met de aannemerscombinatie en Stadswerk072 op deze manier feestelijk af te kunnen ronden.