Geen brugbediening bij Brug Ouderkerk

De Brug Ouderkerk over de Amstel bij Ouderkerk aan de Amstel is voor onbepaalde tijd gesloten voor scheepvaartverkeer hoger dan 2,90 meter.

Vanwege een eerder mankement aan de Brug Ouderkerk kan de brug tijdelijk niet bediend worden. Scheepvaart op de Amstel moet er daardoor rekening mee houden dat de Brug Ouderkerk gestremd is voor schepen hoger dan 2,90 meter. Deze schepen moeten een alternatieve vaarroute zoeken. Schepen lager dan 2,90 meter kunnen wel onder de brug doorvaren. 

Vanwege bovenstaande calamiteit is er eerder voor (brom)fietsers en voetgangers een pontonbrug over de Amstel aan de zuidzijde neergelegd. Deze is inmiddels naar de zijkant verplaatst en wordt binnenkort verwijderd. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen weer gebruikmaken van de brug.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden. 
Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.