Werkzaamheden en afsluitingen Leimuiderbrug

De provincie Noord-Holland voert tussen 8 december en 18 december 2023 onderhoudswerkzaamheden uit aan de Leimuiderbrug.

Tijdens de werkzaamheden is de Leimuiderbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 wordt geadviseerd om te rijden via de N446 en de A4. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden wordt onder andere bij een van de brugdelen het hydraulisch systeem voor een deel vervangen. Hierdoor blijft dit brugdeel omhoog staan en is de N207 ter hoogte van de Leimuiderbrug gestremd voor het wegverkeer. Het andere brugdeel blijft begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood-en hulpdiensten en landbouwverkeer. Ook bromfietsers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van de Leimuiderbrug. Zij kunnen via het bestaande fietspad over de brug rijden. 

Afsluiting Leimuiderbrug van 8 tot 18 december 2023

Vanaf vrijdag 8 december (21.00 uur) tot en met maandag 18 december (5.00 uur) kunnen auto’s, vrachtwagens en overig gemotoriseerd verkeer geen gebruik maken van de Leimuiderbrug. Dit verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de A4/N446 bij Woubrugge. 

Tijdens de werkzaamheden is ook de oostelijke Ringvaart ter hoogte van Leimuiden gestremd voor alle schepen. Het scheepvaartverkeer wordt tussen 8 en 18 december 2023 geadviseerd om te varen via de westelijke Ringvaart.

Meer informatie

De Leimuiderbrug ligt in de provinciale weg N207 over de Ringvaart op de grens tussen de gemeenten Haarlemmermeer en Kaag en Braassem. 

Voor vragen over de werkzaamheden aan de brug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Vaarweggebruikers kunnen ook via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden bij bruggen en sluizen.

Sms-alert Leimuiderbrug

Weggebruikers kunnen op de hoogte blijven van eventuele toekomstige storingen of stremmingen van de Leimuiderbrug, door zich aan te melden voor de sms-Alert. Aanmelden van en informatie over deze nieuwe sms-berichtenservice is te vinden op de pagina over de Leimuiderbrug of scan onderstaande QR-code:

QR code Leimuiderbrug Storing Alert 338