Provincie doet onderzoek naar beleving stationsomgevingen

Van 9 oktober tot en met 3 november wordt in de directe omgeving van 60 treinstations in Noord-Holland onderzoek gedaan naar hoe mensen een stationsomgeving beleven en beoordelen.

Station Haarlem.
Foto: Mathijs Wessing

Het onderzoek wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland uitgevoerd om de doelstellingen van het programma OV-knooppunten beter te kunnen monitoren. 1 van de doelstellingen is het verbeteren van de stationsomgevingen als een aantrekkelijke plek in een stad of dorp om te wonen, werken, leren, ondernemen en te verblijven en recreëren. De resultaten helpen de provincie om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van de stationsomgeving. In 2018 liet de provincie voor het eerst een belevingsonderzoek uitvoeren over de stationsomgevingen.

QR-code

De provincie laat het onderzoek met behulp van een enquête onder reizigers en passanten uitvoeren in de periode 9 oktober tot en met 3 november op doordeweekse dagen van 6.15 uur tot en met 10.15 uur. Bij alle ov-knooppunten worden flyers met een QR-code uitgedeeld. Als deze wordt gescand met een mobiele telefoon, kunnen mensen de enquête digitaal invullen. De flyers worden op en in een straal van 300 meter rond de stations uitgedeeld. De lijst van stations is dit keer uitgebreid met een aantal stations in de provincie Utrecht, omdat deze deel uitmaken van de Gooicorridor.
 
Meer informatie over het onderzoek in 2018 is te vinden op de pagina van OV-knooppunten.