Officiële opening N243 op 29 september

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een nieuwe inrichting van de Schermerhornerweg, Middenweg en Noordervaart (N243). Op 29 september zijn bewoners, ondernemers en andere betrokkenen van harte uitgenodigd bij de officiële opening.

Er ligt nieuw asfalt op de rijbaan en fietspaden, 6 kruisingen zijn vervangen door rotondes, nieuwe bomen zijn geplant, 3D-betongeprinte fietsbruggen zijn geplaatst en op verschillende brugleuningen staan teksten als eerbetoon aan het prachtige landschap van de Beemster en Schermer. Met de aanpassingen is de weg veiliger gemaakt, heeft deze een meer ‘groene’ uitstraling gekregen en kan de weg weer jaren mee. Op 1 september ging de weg weer open voor verkeer.

Bewoners en ondernemers langs de weg en weggebruikers zijn alle werkzaamheden vast niet ontgaan. Goed nieuws dus dat de weg weer open is! Deze mijlpaal wil de provincie Noord-Holland natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt een officiële opening georganiseerd.

  • Datum: vrijdag 29 september 2023.
  • Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur.
  • Programma: informatie over het werk, opening, gratis diverse activiteiten voor jong en oud zoals oud-Hollandse spelletjes en bezichtiging molen met de molenaars, muziek, hapjes en drankjes.
  • Locatie: Bezoekerscentrum in de Museummolen (gratis toegang), Noordervaart 2 in Schermerhorn.

Aanmelden

Meld u aan via deze link.

Kom fietsend, lopend of met de bus naar de opening (bushaltes Schermerdijk en Hondenweg zijn vlakbij). Voor de deur van de Museummolen is ook ruime parkeergelegenheid. Parkeren is gratis. Het bezoekerscentrum is rolstoeltoegankelijk. Het molenerf is door bestratingen ongelijk, maar wel rolstoeltoegankelijk.

Contact

Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden kunnen terecht bij het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail via infoN243@noord-holland.nl.

Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl

Nieuwe rotonde bij de Molendijk naast De Museummolen