Vlaggen voor zeilboten waterscoutinggroep

De BIM-Bakenessergroep, een waterscoutinggroep in Haarlem, heeft 10 provincievlaggetjes gekregen voor hun zeilboten. Esther Rommel overhandigde de vlaggen tijdens de opening van het scoutingseizoen.

Esther Rommel, gedeputeerde Recreatie en Toerisme: “De provincie heeft inmiddels meer dan 1000 provinciale vlaggen uitgereikt aan de eigenaren van kleine plezierboten. Deze zijn verspreid bij jachthavens en sluizen en door onze vaarweginspecteurs. Er varen nog veel boten rond zonder zo’n geel-rood-blauw vlaggetje. Reden om er nog een aantal uit te delen bij de waterscoutinggroep.” 

vlaggetjes

Waterscouting

De BIM-Bakenessergroep bestaat uit ongeveer 80 jeugdleden en zij zijn meestal op en rond het water te vinden, in de zeilboten of op de haven. Esther Rommel: “Hoe leuk is het om vroeg met watersport te beginnen, insignes en diploma’s te halen en ervan te genieten. Scouting is een mooie manier om avontuurlijke uitdagingen in de natuur aan te gaan en om vrienden te maken.” 

Lees meer over de BIM-Bakenessergroep.

Meeste waterwegen

Noord-Holland heeft van alle provincies de meeste waterwegen en met zo’n 50.000 pleziervaartuigen de grootste recreatieve vloot. Behalve varen vallen onder waterrecreatie ook activiteiten als vissen, zwemmen en durfsporten zoals windsurfen, suppen en kiten. De laatste jaren is de populariteit van waterrecreatie toegenomen, met name in en rondom Amsterdam.

Bekijk ook deze video: Waterrecreatie in Noord-Holland - YouTube