Waarnemend burgemeester Bloemendaal benoemd

De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, heeft mevrouw Ankie Broekers-Knol met ingang van 2 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bloemendaal. Dit deed hij in goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Bloemendaal.

De termijn van de huidige burgemeester Elbert Roest loopt af. Na goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Bloemendaal vroeg de commissaris van de Koning hem om tot zijn afscheid op 28 september aan te blijven. Daar op korte termijn geen zicht is op een nieuwe kroonbenoemde burgemeester benoemt de commissaris van de Koning een waarnemer die aanblijft totdat de vacature voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester is vervuld (zie eerdere berichtgeving). 

Broekers-Knol_Bloemendaal_A926899

Ervaren bestuurder

Ankie Broekers-Knol (1946) is een ervaren bestuurder. Van maart tot juli 2023 was zij aangesteld als verkenner, en vervolgens als eerste informateur en eerste formateur voor de coalitievorming in de provincie Noord-Holland. Van 2019 tot 2022 was zij staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was zij 6 jaar voorzitter van de Eerste Kamer en van 2001 tot 2019 namens de VVD lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Van 1986 tot 1997 was zij gemeenteraadslid namens de VVD in Bloemendaal.
 
Ankie Broekers-Knol heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en woont in Overveen.